Home
English
Links | Oversigt Om os | Kontakt 
Om hjemmesiden

Om Hjerterehabiliteringen

Rygestop-tilbud

Etniske minoriteter

Sociale forhold

Udviklingsområder

KLAP-træning
HTX -træning
Diabetes og hjerteka..
Hjertesvigt
Pårørende
Kommunikation
Forskningsaktiviteter

Pjecebibliotek & Film

Litteratur

Hjerterehabilitering DK

Møder og aktiviteter

Sygeplejerske

Fysioterapeut

Diætist

Læge

Patientinformation

Presseklip

DANREHAB-forsøget

Kontaktperson: Seniorlæge Marianne Frederiksen | Printervenlig side 

CHF-træning

Træningstilbud til hjertesvigpatienter

Da Bispebjerg - og Frederiksberg Hospitalers hjerteambulatorier blev sammenlagt på Frederiksberg Hospitals matrikel 1.april 2014, opstod der et tættere samarbejde mellem Hjertesvigtsklinikken og Hjerterehabiliteringsenheden. Nu er de to ambulatorier placeret i samme hus og patienterne med hjertesvigt kan let introduceres til træningstilbuddet i Hjerterehabiliteringen.

Alle patienter med hjertesvigt (nedsat pumpefunktion af hjertet) tilbydes at deltage i et HOLD-forløb med andre hjertesvigtspatienter - uanset hvad årsagen er til deres hjertesvigt. Varigheden af forløbet - med træning x 1- 2 om ugen- varierer efter behov og en vurdering af fysioterapeuterne i afdelingen.

Patienterne henvises direkte fra Hjertesvigtsklinikken, når det vurderes at det er sikkert at træne og når den medicinske behandling er ved at være optimal.

I modsætning til tidligere (10 år tilbage) ved vi nu at det er sikkert at træne hårdt og at dette medvirker til at mindske symptomer som åndenød, svimmelhed og træthed.

Når hjertesvigtspatienter træner i REHAB følges de fortsat i Hjertesvigtsklinikken til kontrol af medicin med mere.SmartEx-HF

2009-01 Et forskningsprojekt mhp. at vise effekten af hård intervaltræning til hjertesvigtspatienter. Projektleder er phD studerende Martin Snoer, cand. med., Kardiologisk afd. Y, Bispebjerg Hospital, København Danmark

læs resume ==>

 

 


Sidst opdateret:  03-feb-16
Forrige   NæsteRelevante links :

© Copyright 2003 Hjerterehabiliteringen - Kardiologisk Klinik Y - HS Bispebjerg Hospital